Topla vam Nova!

piše: Maja

Dok vam pišem iza leđa mi udara bura. Ona prava, prosinačka.
Ako nas pratite na Instagramu znate da smo kupili karte za jednu topliju destinaciju u veljači (highlights). Još uvijek skrivamo o kojoj se lokaciji radi. Ostati će naša mala tajna do samog polaska.
Svake godine pokušavamo bukirati letove u toplije krajeve kada krene hrvatska zima. Zaista je posebno kada se poklopi i da letiš za Novu Godinu.

Novu godinu na plaži.

Thailand, Ao Phang Nga National Park

THAILAND

Thailand je jedna posebna priča i ima nekoliko jako dobrih gradova gdje se na može slaviti Nova Godina: Bangkok, Phuket, Phi Phi, Ko Samui, Ko Pha Ngan, Chiang Mai, Krabi. Mi smo se, u vrijeme Nove, zatekli na Phuketu.
Najviše turistički razvijen, Phuket je mjesto gdje možete boraviti u centru zbivanja, krcat turistima, velik i urbaniziran. Gužva na ulici, bezbroj restorana, kafića, klubova, šipki za striptiz, glazbe i nasmijanih ljudi, to je Phuket. Noći smo provodili tu.
Međutim, preko dana smo uvijek bili na nekom izletu. U neposrednoj blizini grada se nalazi nekoliko nacionalnih parkova i skrivenih plaža, na kojima ćete biti jedini turist. Idealno za ljubitelje mira i tišine.

James Bond Island
Krabi, Chicken Island
Phi Phi Island

Za Novu Godinu smo puštali lampione i gledali vatromet koji je trajao skoro sat vremena. Vatromet su imali svi hoteli (a Phuket su vam uglavnom hoteli), svi kruzeri koji su se našli na pučini (a našlo ih se preko 50) i palilo se vatromet sa plaže. Mogao si kupit vatromet i sam pucati. Tog je vatrometa bilo svugdje i živo je čudo što nitko nije ozlijeđen.
Nama je bilo fenomenalno!

BRAZIL

Brazil je još jedno veselo i toplo mjesto za dočekat Novu. U Rio de Janeiru party za Novu Godinu na Copacabani je popularniji od Karnevala.
Dress code: mjestimično bijelo.

Rio de Janeiro je čaroban Brazilski grad, jedan od najvećih i najljepših na svijetu. Rio su kilometarske plaže, Cobacabana i Ipanema, kojima šetaju neopterećeni prekrasni ljudi, kip Isusa Iskupitelja, tropska šuma Tijuca iznad grada, favele prepune boja i bogata naselja.

Na svim našim putovanjima, velike gradove kombiniramo sa malima. Tako smo i iz Ria otišli na otok Ilha Grande, udaljen nekoliko sati vožnje.
Otok na kojem nema automobila, već prekriven prašumom skriva vodopade. U glavnom mjestu ćete pronaći smještaj, restorane, dućane i kafiće, ali većinu vremena ćete provesti na pješćanoj plaži (na kojoj ćete vjerojatno biti jedini).

Trebam li vas više nagovarati? Želimo vam svima barem jednu toplu Novu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s