Vinska tura Pelješac & Korčula

Pelješac i Korčulu smo prošli nebrojeno puta, nikada nisam blog napisala, ali smo uspjeli snimiti video, dva. Srećom, uvijek u nekom obliku sačuvamo naše uspomene.

U ovom blogu neću kopat po starim sjećanjima, iako su divna, već ću se orjenitirati na opis vinske ture koju organizira World Traveler agencija. Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih planiram se pridružiti ovoj turi, a sad ću vam objasniti i zašto.

Prvo i najvažnije: osim ručka i osobnih troškova, SVE je uključeno u cijenu. Insiderska informacija je da se na degustacijama najedete dovoljno pa vam nekada ručak niti nije potreban.

Drugo i jednako važno, ovo je ipak vinska tura i na njoj će biti puno vina. Jasno vam je da bebač ostaje doma, jer treba probati čuveni Dingač, Postup, Plavac mali, Rukatac, Pošip, Grk te degustirati preko 40 vrsta rakija.

I na kraju – spava se u pitoresknoj Lumbardi, prvi red do mora, u dvokrevetnim sobama u hotelu od 3*, sa bogatim doručkom. U Lumbardi još nismo bili, a kažu da je prekrasna. Sve su to razlozi da idemo!

Termin organiziranog putovanja: 27.08. – 30.08.2020. (4 dana, 3 noći).
Polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke, Šibenika, Splita.
Broj dana godišnjeg koji vam treba: 2
Cijena: 2.250,00 kn

Obzirom da je ovo put sa nešto manjim brojem dana, ekipa iz World Traveler agencije se pobrinula da se svaki dan iskoristi maksimalno. Zato se prvi dan, nakon puta, staje u Stonu. Tamo imamo vodiča koji će nam pokazati najduže zidine na svijetu, nakon kineskih – stonske i grad Ston. Odmah nakon ručka kreće degustacija u vinarijama Miloš (3 vrste vina) i Matuško (4 vrste vina).

Stonske zidine, DianoMaya

Drugo jutro je rezervirano za prekrasni gradi Korčula, gdje ćemo imati sat i pol razgled grada s lokalnim vodičem. Sve ulaznice su uključene.

Nakon ručka se ide brodom na kupanje i razgled otočića Badije na kojem žive pitomi jeleni. Ako vas ovo nije kupilo, onda ne znam što će. 🙂
Dodatni bonus je što će ovu večer u Lumbardi će biti ribarska fešta.

Treći dan je cjelodnevni izlet po otoku. Prvo se ide u Blato, gdje imamo degustaciju 3 vrste vina, a zatim razgledavanje grada i kupanje u Vela Luci.

U Smokvici imamo degustaciju 4 vrste vina i maslinovog ulja uz slane srdele. Večeru, uz muziku, su organizirali u konobi Konopica koja se nalazi u sred šume. Tamo se nastavlja degustacija 2 vrste vina. Bolje rečeno, tamo se nastavlja vinska priča.

Zadnji dan je rezerviran za degustaciju rakije i sokova u Eko škoju, nakon čega se trajektom opet prebacujemo na Pelješac u vinariju Grgić na još malo vinske degustacije.

Jel vam bilo dosta vina? Meni nije!
Ovo je toliko pažljivo osmišljena tura za hedoniste i vinoljupce, s vrhunskim popisom vina. Osjećate li već miris domaće peke i ružmarina? Meni sline idu samo od ovog pisanja.

Ako imate vremena za uživati u životu, javite se ekipi iz World Traveler agencije.

Leave a comment