Kako pronaći najjeftiniju kartu?

Tko ima 2 tjedna godišnjeg odmora? Tko ima slobodnog vremena za tražiti najpovoljnije karte? Ti? Onda je ovaj blog za tebe!

Upravo smo se vratili sa Kariba. Pratite blog da bi saznali kako smo se proveli, danas ste tu iz drugog razloga.
Pokazati ću vam step by step kako pronalazim karte i to one (meni) najjeftinije. Prati slike kako bi ti tekst bio jasniji.

Korak 1 do najjeftinije karte

Skyscanner

Uvijek nekako krenem od njega, a ima ih još, sličnih. Nekada njih koristim. Nekada koristim i agancije za avio karte. Možda vam to objasnim u nekom drugom blogu, ako bude potražnje za ovakvom vrstom teksta.

UNOS:
Zračna luka polaska: SPLIT
Destinacija: EVERYWHERE
Datum: NAJJEFTINIJI.
ONE WAY

Korak 2 odaberi najjeftinije

Odaberem destinaciju koja mi se sviđa. Uzmimo na primjer Njemačku, Stuttgart i Berlin. Bili smo u oba grada, pa uzimamo Berlin. Iz Berlina kreću zanimljivi letovi, a tamo mi i živi prijateljica, it’s a no brainer.
Inače, iz Splita se jeftino leti za mnoge Njemačke gradove. Blogove iz Stuttgarta, Berlina i Kelna možete pronaći tako da u ovoj rečenici kliknete na ime grada koji planirate posjetiti. Inspirirajte se!

Korak 3 odaberi datum polaska

Odabri datuma polaska. Kocka je rekla April. Pa to miriše na proljeće u Europi. Prva karta bukirana Split – Berlin 04.04.2020. 261 KN

Ostali bi par dana u gradu, naravno. Uvijek te lijepo vidjeti Berlineru!
U Berlinu smo 5 noći.

Korak 4 idi dalje

Sada iz Berlina idemo dalje. Prvi jeftini, zanimljivi let u travnju je…

Ovo je težak izbor.
Nekoliko zemalja nismo posjetili, neke bi voljela vidjeti ponvo.

Pala je odluka na Cipar. Jasminka iz Putopisa i Domagoj Sever su nedavno posjetili Cipar i pričaju samo najbolje. Karta Berlin – Cipar 09.04. 499 KN.

U Cipru smo od 09.04.-13.04., 4 noćenja.

Korak 5 vraćaj se nazad

Sa Cipra idemo dalje za London, jer moramo se vratiti nazad u Europu. Ova je karta nešto skuplja. Moglo bi se 3 puta jeftinije ići preko Grčke, ali mi volimo Lonodn. Jednom smo čak pričali o preseljenju tamo. Dodatni bonus je što tamo živi Dianova rodica i moja prijateljica. Naši su drugovi biseri rasuti po cijelom svijetu. Letimo 13.04., karta bukirana za 708 KN.

U Londonu ostajemo 5 noćenja. Manje od 5 dana za London je malo.
Kada tražite smještaj u Londonu ja bi gledala nešto u između Tower i London Bridge, ako idete prvi put. Mi smo centar vidjeli nekoliko puta. Možda ovaj put bukiramo Nothing Hill, četvrt koja je preslatka, više domaća i budemo malo izvan grada. Okolica Londona je prekrasna. Izlet u Cotswold’s Villages možete pročitati OVDJE.

Korak 6 vrati se doma

Valjalo bi se vratit doma. Uzimamo direktni let za Split. Može se ić u Zadar, pa busom doma. Ali na kraju vam dođe na isto. Ne treba se svugdje štedit.
London -> Split 18.04. Cijena 328 KN

Ovako to izgleda zapravo:
* Split – Berlin 04.04. 261 KN – Berlin 5 noćenja
* Berlin – Cipar 09.04. 499 KN Cipar 4 noćenja
* Cipar – London 13.04. 708 KN – London 5 noćenja
* London – Split 18.04. 328 KN
Platili biste sve karte (uključena ručna prtljaga i takse), 1.796 KN.

P.s. Ove karte nismo bukirali. Plod su fikcije i služile su samo kao primjer. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna.
Ukoliko netko želi sponzorirati ove karte, slobodno nam se javite. Plaćeni radimo još bolje :).

Do sljedećeg čitanja, javi nam se u inbox sa potpitanjima, znam da ih imaš.

2 thoughts on “Kako pronaći najjeftiniju kartu?

Leave a comment